Books

Hanya Dia...Cinta

Hanya Dia Cinta Kali pertama melihat si gadis dia sudah terpaut Kalau dah namanya Adhan Mikhail apa yang dia hendak itulah yang akan dia dapatkan Langkah paling agresif dibuat Hantar saja keluarganya merisik si ga

  • Title: Hanya Dia...Cinta
  • Author: Farah Husain
  • ISBN: 9789670718019
  • Page: 323
  • Format: Mass Market Paperback
  • Kali pertama melihat si gadis, dia sudah terpaut Kalau dah namanya Adhan Mikhail, apa yang dia hendak, itulah yang akan dia dapatkan Langkah paling agresif dibuat Hantar saja keluarganya merisik si gadis Tapi, kalau dah namanya Zara Harlina, apa yang orang nak, itulah yang dia tak akan beri I Nak You Adhan Tapi I.Tak.Nak.You ZaraAdhan mengejar, Zara berlariKali pertama melihat si gadis, dia sudah terpaut Kalau dah namanya Adhan Mikhail, apa yang dia hendak, itulah yang akan dia dapatkan Langkah paling agresif dibuat Hantar saja keluarganya merisik si gadis Tapi, kalau dah namanya Zara Harlina, apa yang orang nak, itulah yang dia tak akan beri I Nak You Adhan Tapi I.Tak.Nak.You ZaraAdhan mengejar, Zara berlari Bila si jejaka berhenti mengejar, Zara mula tercari cari Dia akhirnya mengakui, lelaki itu sudah mula menguasai hati Tapi bila dah berumahtangga, tak semuanya kekal indah macam waktu bercinta Bibir yang selalu mengucapkan kata manis bergula dah mula bertukar nada Kadang kadang rasa penat bercakap dengan Zara ni Abang tak tahulah, Zara dengar atau tidak Adhan.Hidup berumahtangga tak semudah yang disangka rupanya Ujian demi ujian melanda hingga sampai ke satu tahap, Zara hampir berputus asa Kata dua diberi pada si suami Zara akan pergi And I won t be coming back, ZaraApakah yang akan dilakukan Adhan Menyerah pada keadaan atau bangkit mempertahankan hubungan mereka Mampukah kedua duanya mengharungi ujian yang sedang diberi

    • Best Download [Farah Husain] ¶ Hanya Dia...Cinta || [Science Book] PDF ✓
      323 Farah Husain
    • thumbnail Title: Best Download [Farah Husain] ¶ Hanya Dia...Cinta || [Science Book] PDF ✓
      Posted by:Farah Husain
      Published :2019-09-03T18:05:18+00:00

    About "Farah Husain"

    1. Farah Husain

      Farah Husain Is a well-known author, some of his books are a fascination for readers like in the Hanya Dia...Cinta book, this is one of the most wanted Farah Husain author readers around the world.

    764 Comments

    1. Appreciate what's in your grasp. Jangan sampai hilang baru nak menyesal. - Zara (m/s 177)10-05-2014Tentang Hanya Dia Cinta1. Berbanding Dia… Random Guy (DRG) saya baca kisah ni tanpa letak apa-apa expectation danya suka! 2. Seperti kata penulis, kisah ini kisah biasa-biasa yang dilakarkan oleh orang biasa dan diilhamkan berdasarkan kisah insan-insan biasa di sekeliling penulis. Dan, memang betul! Ops, mungkin latar belakang nampak mewah tapi kisahnya tetap kisah biasa yang saya kira memang ber [...]


    2. Masya-Allah. Dr mana agaknya datang makhluk Allah bernama Farah Husain ni? 1stly, tahniah to cik puan penulis. Kenapa? Kerana berjaya menawan hati ML dgn Adhannya. Sebab apa ML kata mcm tu? Macam lah org lain x suka Adhan Tautau Org lain pun syok masyuk dgn Adhan Nak-nak dgn Adhan yang nyanyi lagu kau Ilham ku tu. Tapi bkn sebab tu Bukan sebab tu Honestly, ML lebih suka hero yg ada aura-aura bad boy Hahahah hahahah Gila betul ML ni. Tapi, gila x gila Itu lah hakikatnya. Tapi, tu di alam fantasi [...]


    3. Firstly… I just wanna say THANK YOU FARAH HUSAIN FOR GIVING ME SUCH JOY READING THIS BOOK. Thank you… Thank you ever so much. I remembered the last time when I read DRG. I commented that I like the book but not enough to love it and I also said that I wanted more than just sweet diabetic story and I guess I got my wish. I LOVE THIS BOOK and I GOT WHAT I WANTED. It started with her Tinta penulis: MENULIS untuk ESCAPISM. Well, I READ untuk ESCAPISM. So… ada chemistry di situ… Ahaksss….Se [...]


    4. Naskah untuk dilepaskan; RM14.00. Pm jeTak gemor sebenar-benarrrnya nak mereview novel di saat panas pe-melotoppp-annya masih berbahang. Terutamanya untuk pembaca yang sibuk 'melawan arus' mcm aku. Dan bila novel tersebut dibeli sendiri daripada tangan(?) penulis, siap dengan lanyard yang kebaboomm tu wink winkSuka tapi kenapa 3 bintang sahaja?. NO GOOSEBUMPS! Nampaknya kedinginan di Bukit Tinggi belum cukup untuk merangsang mood romantik ku. Dihadapkan dengan watak yang terlalu sempurna fizikal [...]


    5. I lebiu Adhan Mikhail. Kenyataan yang memang tak sedar diri. Maaf ya Zara. Bukan niat nak menggatal, tapi Adhan tu macam mana ya nak cari ayat yang sesuai untuk menceritakan tentang seorang Adhan.Baiklah begini. Jika Amzar si seksi janggut kambing itu adalah sos salad (perumpamaan), Adhan ni sos cili. Manis dan pedas. Tapi nikmat :P (haip! jangan silap faham) maksudnya, sos cili tu penyedap rasa. Makan cucur udang cecah sos baru sedap. Hatta ayam goreng KFC pun kena hadap bersama sos cili kan? L [...]


    6. Sebelum kahwinTelah lama dia tertarik hati dengan seorang gadis yang tidak dikenali. Apabila melihat gadis menemani seorang kenalan seuniversiti, pantas sahaja dirisik si gadis yang telah berjaya membuat hati berdebar. Rupa-rupanya sidia adalah Zara adik kepada Nadine. Berbekal rupa paras, senyum senget yang menawan ditambah ayat bergula buat kaki bakal kena potong, Adhan cuba memikat Zara. Hasrat dihati untuk memperisteri Zara telah dibawa kepengetahuan orang tua dan telah mendapat restu dikedu [...]


    7. Hanya Dia… Cinta (simple but sooo meaningful and subjective, it’s up to us as reader to define)How should I start Ms Author?From beginning to TAMAT, I’m like whoooohoooo is this really a piece from Farah Husain. Such a flat and plain storyline…. It’s difficult for me to detect actual climax and conflict coz me ENJOY with every single word, sentences and your writing style. Double Thumbs up 2 u, Farah. Eventho, this is out from my expectations. So so sorry.I’m soooo in love with heroi [...]


    8. Pada awal membuka halaman sudah terhidang dengan tinta penulis bahawa naskhah ini hanya kisah biasa-biasa yang berkisar tentang orang biasa-biasa juga. Jadiiiiiiiiiiiiiiiinya, yang terlekat di minta KakChik hanyalah yang biasa-biasa juga.Tapi pada dasarnya latar belakang watak-watak utama dan sampingan karya ini bukanlah 'biasa-biasa' pada perkiraan rasa KakChik. Watak utama hero-heroin itu terlalu digambarkan sempurna fizikalnya malahan frasa-frasa itu diulang-ulang sehingga naik jelek untuk di [...]


    9. buku ke-6 PBAKL ngeeeee akhirnya berjaya juga menemui penghujung kisah adhan dan zara hehehe and i'm smiling 5 more to go to get 6. ahaks lotta more merrier with happiness i foresee hehehe.han adhan adhan mmg byk sisi anda dlm ini cerita tp sesi sejuk beku bahu anda itu cukup saya x berkenan. membuatkan diri ini rasa cam nak ketuk2 jer part outstation but lunch with nabila mmg buat org rasa cam ada gak kena voted as the most hatred hero in the novels hah suke suki jer dah nak masuk mode two time [...]


    10. this book memang dinanti2 kan since last year. and I must say its worth it! This is second book after random guy trilogy. can we say trilogy? bolehla kan memandangkan watak sexy random guy membuat kemunculan dalam buku ni. the hero is really into the heroin and the way hero trying to woo heroin sgt best dan kelakar. memang fun la this couple. slightly turn in this book whereby author write few conflicts that buat readers nak nangis. macam biasai ada error in term of ejaan. jarang saya nampak buk [...]


    11. EH???? Yuni baru je habis baca buku ni last week tapi kenapa macam hilang dari memori? Ingat sampai keluarga si hero merisik bunga di taman. cewahu kan permulaannya kan? Ayunni, makin teruk masalah memori kamu ni yek


    12. Hero stubble?Tengah dok bayangkan hero dalam citer koboi sebab selalunya hero koboi ni jenis yang ber-stubble-hensem-macho-gagah-berani bagai hehe p/s: Suka tengok citer koboi Yiihaaaa.!!!



    13. Adhan-Zara sgt sweett!!! ;)Amzar and Alina ada dlm nirinduu merekaHanya DiaCinta memang comel.Adhan jatuh cinta kat Zara terus p merisik.t gentleZara pula masih belum matang dan dia sentiasa ingin bebasBila Adhan mengurat.kit2 buat muka lepas tu kata x nk. dalam hati dup dap dup dap (ada rama2 terbang dlm perut). Lepas tu egocemburuAdhan and Zara mula main tarik tali sampai sy rasa nak tarik rambutoh Zarapa kamu macam ni!!hahaTapi nasib baik Zara buat tindakan bijakakhirnya Adhan tersenyum dan t [...]


    14. Cerita ni best. Bagi saya lagi best dari DiaRandom Guy. My opinionlah. Tak tahu org lain punya citarasa. Gaya Kak Farah menulis sgt santai. Mampu menusuk kalbu org kata. Hihi. The best part bila Zara keguguran dan Adhan hilang ibu. Okey masa tu sedih. Dan saya berpihak disebelah Adhan. I felt what he feel. Org kata kesian kat Zara, tapi saya lagi kesian kat Adhan. Mwahaha. Apa2 pun, bagi saya novel ni lebih terasa mesejnya berbanding DRG. :D keep it up Sis Farah.


    15. woot woottamat dah bace novel ke 2 hasil rembatan di KLIBFjust my 2 cents2nd baby from farah husain sangat-sangat Awesome!!!x nak review in details nanti anti klimaks!pape pon adhan mikail & zara halina mmg sangat sangat sweet p/s : tetibe teringin nak makan nasi goreng nenas boleh ke inche budu buat lalalallalala


    16. hilang idea nak review nak cakap suka la cerita niTahniah buat penulis untuk buku terbaru dia.*rasanya Adhan ni dah kalahkan Amzar kot hahaha


    17. What can i say about this story? BESTT SANGAT! Dari awal baca kisah mereka, memang saya tak nafikan saya dah terjerumus dalam post-adhan-syndrome yang terlebih manis. (walaupun tak setanding dengan kemanisan Amzar dlam DRG) tapi ia mempunyai keunikkan yang tersendiri dalam membeli hati Zara. Beruntunglah Zara dapat Adhan yang sweet tu tapi Zara niehailaa.mbat sangat nak sedar. Bukan nak kenal-kenal dulu dgn Adhankalau tak suka, langsung tak suka dan mula lah menyesal lepas dah kena tinggal.Zara [...]


    18. HDC. sy terpanggil nk buat review kat sini. smlm dptkn HDC d KLiBF.huexcited (sbb dpt kembar 5)ntah kenapa sy x buat pilihanteruih ja baca HDC sbb penulisan akak writer xpernah menghampakan (walaupun x dpt signature :(( )HDC cerita yg simple. kisah cinta Adhan n Zara. ntah kenapa, walaupun simple sy suka.Zara yg keras kepala.Zara yg degilZara yg x kenal putus asa kalau nk sesuatuZara yg cantik, manisZara yg cepat kecil hatiZara yg manja (kalau sakit)hai baca novel selalu letak diri kat watak her [...]


    19. 1)nice, smooth flow of plot.2)talk about overdose sweetness visit your dentist after reading thisamien says:Awesome job kakak farah husain! This u did a marvellous job on it. Adhan is damn sweet, then we got the chance to see his 'eerie' side, and his 'vain' side too.This hero defines the heroin, he truly is the core of this book, and the way his character is being presented tells us that despite his 'perfectness' as the ideal hero, he still got flaws and is still a normal daily human beinge her [...]


    20. Novel ke2 penulis yang dibaca. Saya pilih buku ni nak baca dalam flight. Nampaknya pilihan yang tepat sebab penerbangan rasa kejap je. Siap order coffee lagi nak santai2 baca kisah Adhan & Zara. Memang santai pun buku ni. Romantik dan bergula. Di permulaan cerita ada masanya geram dengan sikap Zara yang keras hati dan lambat cair dengan keikhlasan Adhan. Tapi takda lah sampai buat saya stress. Hanya sebab ego Zara jadi macam tu. Dan dua kali Zara salah faham dengan Adhan melibatkan Sarah &am [...]


    21. Book #61 - 2014Wow! Especiallyge 264!! Homaiii!!I love love love it! I want to elaborate but there's just so many things that I just love about it that is so difficult to express in words. Yang penting, wajib beli dan terus wajib baca!


    22. salam (✿◠‿◠)15th books after pbkl 2014as usual i'm like it hihi kisah adhan mikhail♥zara harlinaadhan- super duper hot n so damn attractive - romantikss tok sah cakap la kan ^.^- carring opcozz- morning person always smile =D- singing tip top " this one is for her" - his smile make zara says "Tuhan! kacaknya."- that square jaw make zara heart dup dup dup (◡‿◡✿)- yang dia tahu dia hanya nak kahwin dengan zara harlina "because you're mine" "once I fall in love it will last foreve [...]


    23. If you to compare HDC with DRG in terms of sweet-overdose-n-cheesy-lines you may be disappointederefore, baca lah HDC dgn hati yg terbuka & berlapang dadaBut overall, HDC is a simple storytually something yg biasa2 jd disekeliling kita tpi diolah dgn cara the writer sendiri i.e. Farah Husainwhere there's still a sweetness in the simplicityZara - the herointually mmg sesuatu yg biasa bila ppuan jadi "difficult" & tdk tahu apa yg dia mahuseorg yg memberontak bila dipaksabut if it's meant t [...]


    24. Hanya dia…Cinta…citer yg agak santai tp ttp ada manisnya! Kagum dgn semangat Adhan yg tdk putus asa mencuba meraih perhatian Zara walau Zara menunjukkan rasa tdk suka! Hubungan mereka direstui keluarga tp Zara tdk setuju!Dia mahu peluang utk diri sendiri! Dia mahu usaha dr dirinya sendiri! Pelbagai helah dan cara dilakukan Zara hingga mencabar dan mencalar maruah Adhan! Adhan akhirnya akur bahawa cintanya tdk bersambut dan Zara dilepaskan walaupun hatinya berat mahukan Zara sebagai isteri!Hu [...]


    25. Ouh Adhan. Cheesy hero for me. Cara dia layan Zara, sahabatnya Dan family dia buat I melting. Cara dia pikat Zara tanpa putus asa make me feel, I want this type of guy. Cet! melebih I.Zara boleh tahan keras juga but dia baik. Sengal sikit adalah.Kehidupan mereka diuji tetapi bahagia dihujung setiap dugaan menanti. I love this couple!


    26. scha tak sempat habiskan separuh pun novel ni I dunno why?? scha really love DRG but not these one sorry farah husain mybe I expect too much after DRGwatak zara yg terlalu kerek dan poyo buat scha give up dgn novel niings to spazz about this novel



    27. Honestly I felt something missing while reading this book. I don't feel the dalam-hati-ada-taman compare to DRG. Somehow the story is still ok and nothing less actually.


    28. Announcement before review: N nak jual buku ni for RM14. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :)


    Leave a Comment